Yolda Logo
Login
Geri Dön
Blog

TMS 4.0 Nedir? & Yeni Nesil Lojistik Süreçlerin İşleyişi 

Yolda Yolda 3 Eyl 2022, 8 dk okuma süresi
TMS 4.0 Nedir? & Yeni Nesil Lojistik Süreçlerin İşleyişi 

İmalatçılar, perakende işletmeleri, distribütörler, e – ticaret şirketleri ve özel lojistik hizmetleri sağlayan şirketleri ilgilendiren TMS, taşıma yönetim sisteminin kısaltılmış halidir. Lojistik sektörde dolanımda olan tüm malların uygun koşullarda taşındığını göstermek için teknolojinin tüm imkanlarından yararlanılır. Günlük nakliye işlemlerinde belgelerin her açıdan  görünür olmasını sağlayan sistem, lojistiğin mükemmel işleyişine katkıda bulunur. Tüm bilgilerin kolay ulaşılır olması, lojistik sürecinin işleyişini de konforlu bir hale getirir. Bu süreç sayesinde kara,  hava, deniz ve demiryolu üzerinden yapılan tüm işlemler birbirleriyle koordineli olarak eş zamanlı yürütülür. Güçlü ve optimize olarak işleyen TMS 4. 0 nedir, son dönemlerde adı sıklıkla duyulan bir konudur. Taşıma yönetim sistemi olarak bilinen sistem, lojistik sektöründe çalışan firmalarda müşteri memnuniyetinin artmasında büyük pay sahibidir. Global dünyanın gelişmelerini anında ve seri olarak bilgi işlem teknolojileri ile entegre eden yöntem, sektörel başarının anahtarı konumundadır. Düzenli mal gönderimi olan büyük şirketlerde maximum seviyede işlevsellik kazanan model, farklı alanlarda tercih edilir. İşletmeler için sıradışı yöntemlerle bilgi aktarımı sağlayan sistem, yazılımlar ve bulut teknolojilerini kullanarak çalışır. Şirketlerin yürüttüğü farklı sistemlere optimize olarak çalışma ayrıcalığı sunması ve taşımacılığı her anında kontrol edebilme detayı, yöntemin kısa sürede bilinir olmasını sağlar. TMS ile siz de ürün teslimlerinizi tam zamanında ve planlı olarak yapabilirsiniz. 

TMS Nedir?

Nakliye sektörüne farklı bir soluk kazandıran TMS, taşımacılığın birbiriyle bağlantılı olarak çalışmasını sağlar. Son teknolojilerin kullanıldığı ve hızlı veri alışverişi sağlayan sistem, dijital dünyadaki yönetim modeli olarak açıklanıyor. Sektördeki tüm lojistik faaliyetleri aynı çatı altında birleştiren model,  anlık müdahaleler sayesinde daha kullanışlı hale geliyor. Araçlara anında ulaşarak lokasyon ve yük kontrolünü sağlayan TMS nedir cevabı sektörle ilgili olan müşterilerin merak ettiği bir konudur. Esnek çalışma modelini lojistik sektörüne entegre eden sistem, gerçek zamanlı veri kontrolü sayesinde her alanda uygulanabiliyor. Son dönemlerde e ticaretin yaygın olarak kullanımı, lojistik firmalarını farklı arayışlara yönlendiriyor. Lojistik sektöründeki canlanmaya paralel olarak geliştirilen her model,  işlerin daha hızlı ve düzenli yapılmasını sağlıyor. TMS 3.0 ve 4.0 sektördeki veri akışını daha hızlı yöneten ve farklı alıcıların bir arada olduğu bir platform olarak önem kazanıyor. Tüm lojistik firmaları ile iletişimin mümkün olduğu yeni modeller, yakın çevrede iş yapan tedarikçileri bir araya getiriyor. Taşıyıcılar ve tedarikçi firmalar arasındaki veri alışverişini farklı yöntemler kullanmadan tek bir sistemden yapan model, yeni iş fırsatlarının oluşmasına da katkı sağlıyor. Ayrıca sektörde bazı belge ve bilgiler bu rol model sayesinde anlık olarak paylaşılabiliyor. Yeni bilgi iletişim sistemi ile mesaj, e-posta ve telefon gibi araçların aktif olarak kullanımına ihtiyaç duyulmuyor. Lojistik faaliyetleri tek bir çatı altında birleştiren sistem, yapay zeka ve algoritmik temeller üzerine kuruluyor. 

TMS 4.0 Nedir?

Yapay zekanın tüm işlemleri anlık olarak takip edebilme detayı, lojistik süreçlerde oldukça başarılı sonuçlar yaratıyor. Rota ve ulaşım tekniklerini düzenli olarak izleyebilen algoritmalar,  kaza ve diğer olumsuzluklara anında müdahale etme imkanı sunuyor. TMS 3.0’ın gelişmiş bir versiyonu olan TMS 4.0 nedir diye sorgulandığında, en son teknolojilerin kullanıldığı algoritmik bir sistem akla gelir. Taşıma sektöründe araçların daha doğru optimize edilmesi TMS 4.0 ile mümkündür. Tedarikçi ve taşıyıcıları aynı  ortamda buluşturan model, uygun olanları otomatik olarak eşleştirme ayrıcalığı da sunuyor. Böylece birbirine yakın lokasyonda hareket eden araçlar, belgelerinin eksiksiz olması durumunda birlikte hareket etme imkanı buluyor. Araçların hareket saatine ve yerine göre geliştirilen yapay zeka sistemleri, hareket alanları arasındaki bağlantının hızlı kurulmasını sağlıyor. Sık taşıma faaliyetleri olan firmalar, belli başlı ürünleri taşırken ihtiyaç duydukları kapsamlı araçları bu sistem üzerinden daha kolay bir şekilde bulabilir. Eş zamanlı takip ayrıcalığı sayesinde kargo ve gönderilerin geç kalma gibi sorunları da ortadan kalkar. Ayrıca müşteriler, internet üzerinden siparişleri hakkındaki  detaylı bilgilere anlık olarak ulaşır. Lojistik sektöründe aktif olmak isteyen firmalara yönetim ve teknolojileri aynı anda kullanma ayrıcalığı sağlayan sistem, işlerin daha kolay bitirilmesine destek oluyor. 

Lojistik Yönetim Sistemi

Farklı sürümleri ile lojistik sektörünün canlanmasını destekleyen sistemler,  dijital dünyanın tüm imkanlarını sunuyor. Doğru verileri en iyi tekniklerle bir arada kullanan sistem, iş yükünü hafifletmenin yanında daha fazla şeffaflık oluşturuyor. Sektörün işleyişini ve tekniklerini dijital ortamlara taşıyan model, daha fazla müşteriye ulaşma imkanı sağlıyor. Algoritmaların teknikleri yapay zeka sistemleri ile harmanlanarak lojistik sektörünün doğru bir şekilde koordine edilmesi gerçekleşiyor. Tüm evrakların otomatik ortamlarda oluştuğu model size diğer aşamaları anbean hatırlatır. Hata payının minimum seviyede olduğu sistem, en son teknolojinin imkanları ile donatılıyor. Genel anlamdaki verimliliğin artmasına katkı sağlayarak, iş alanındaki başarıların kalıcı olmasını destekler. Siparişleri doğru olarak sistemlere yükleyen model,  uygulama ve düzenleme aşamalarını da eksiksiz olarak yürütür. Sonuçların raporlanması, yakıt kontrolünü sağlamak, araç servis planlaması yapmak ve gerekli anlaşmaları imzalamak artık TMS 4.0 ile kısa sürede mümkün hale geliyor. Dijital dünyanın tüm imkanları ile donatılan sistem, tüm verileri birbirleri ile eşleyerek, işleyiş sürecinin daha aktif olmasını sağlar. Güvenli ve şeffaf politikalarla yürütülen taşımacılığı daha ileri seviyelere taşımak ve sektördeki varlığını sürdürmek için firmalar en yeni sistemler arasında yer alan TMS 4.0’ı aktif olarak kullanır. Sektörel bazda  başarılı olmak için gelişen yazılım teknolojilerini aktif olarak kullanan firmalar, sipariş yönetim süreçlerini daha seri bir şekilde sürdürür. Araç ve sürücülerin yönetimi, müşteri takibi,  sözleşme yönetimi, otomatik faturalama, çıkış ve varış durumlarını anlık olarak takip eden yazılım modelleri, şirketleri ekstra maliyetlerden kurtaran çözümler olarak tercih edilir. 

Yeni Nesil Lojistik Süreçlerin İşleyişi 

Yeni teknolojik çözümler arasında bulunan TMS, uluslararası nakliye yazılımı olarak tercih ediliyor. İşlerin daha rahat yürümesini sağlayan sistemde kontrol mekanizması anlık olarak takip edilir. Lojistik sektörünün gelişen ihtiyaçlarına hitap eden yazılım, internet bağlantısı üzerinden tüm işlerin yapılmasını sağlar. Mobil cihazlarla uyumlu olarak çalışan modelde, ek yatırım yapmadan hızlı bir kullanım süreci gelir. Tedarikçi ve müşterilerin irsaliye ve teslimat belgelerini anlık olarak alan model sayesinde artık evrak karmaşası yaşanmaz. Araçlarda yer alan donanımlar, gıda ve diğer gönderilerin izlenerek olası tersliklerde hızlı müdahale imkanı oluşturur. Araç takip sisteminin tedarikçilerle paylaşımı, güvenli taşımacılığı dijital çağa uyarlar. Tedarikçi müşterilerin sipariş ve ürün yüklemelerini sürekli olarak kontrol eden sistem, yakın konumlardaki araçların birbirine entegre olmasını da sağlar. Kara,  hava, deniz ve demiryolu taşımacılığında yeni nesil çözümler üreten yazılımlar, iş hacminin artışında da önemli bir yere sahiptir. TMS yazılımları, lojistik süreçlerin işleyiş aşamalarını destekleyerek daha fazla kazanımlar elde edilmesini sağlıyor. Yurt içi ve dışında firmalara prestij kazandıran iş modeli, müşterilerin gönderi ve kargolarını sürekli olarak takip etme ayrıcalığı sunuyor. Gerek tedarikçiler gerekse lojistik firmalar arasındaki bağlantıyı uzaktan oluşturan yazılım modeli, sektörün gelişim süreçlerinin daha kontrollü olarak yürütülmesini sağlıyor. Firmaların evrak takibi ve araç kontrollerinde oluşan maliyetlerini de etkileyen sistem, sektörel bazdaki büyümeyi de destekliyor. 

Gray Background
Yolda Kırmızı Ok
Yolda.com Blog'a abone olun birbirinden ilginç içerikleri e-posta kutunuzdan takip edin.
Keep Reading
Yolda AuthorYolda
Lojistik Sektörünün Rekabet Gücüne Etkisi ve Lojistikte Kalite

Ekonomik göstergelerin alınmasında lojistik önemli bir pay sahibidir. Geleneksel taşımacılığı üst seviyelerde sunan lojistik sektörünün rekabet gücüne etkisi yadsınamaz bir gerçektir. Ülke bazında ekonomik, sosyolojik, kültürel ve küresel alanlarda söz sahibi olma ayrıcalığı veren önemli bir unsurdur. Küresel dünyada rekabet gücü sağlayan model, lojistik üs projeleri ile daha kapsamlı bir işleyişe ilerler. Büyüme oranlarının artmasında […]


4 Eki 2023 , 4 Min Read
Lojistik Sektörünün Rekabet Gücüne Etkisi ve Lojistikte Kalite
Yolda AuthorYolda
ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) Nedir?

Günümüzde dijitalleşmenin hız kazandığı ve elektronik ticaretin (e-ticaret) öneminin giderek arttığı bir çağda yaşıyoruz. Elektronik ticaret, internetin gücünü kullanarak ürün ve hizmetlerin alım-satımının gerçekleştirildiği modern bir ticaret modelidir. Elektronik ticaretin büyümesiyle birlikte, küresel pazarda rekabetçi olmak ve hızlı işlem yapmak isteyen işletmeler için gümrük süreçlerinin de dijitalleştirilmesi gerekmektedir. İşte bu noktada ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük […]


17 Ağu 2023 , 8 Min Read
ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) Nedir?
Yolda AuthorYolda
Tedarik Zinciri Verimliliği için Yapay Zeka Destekli Dispatching Stratejileri Nedir?

Tedarik zinciri yönetimi, günümüz iş dünyasında büyük öneme sahip bir konudur. Şirketler, tedarik zincirlerini etkin bir şekilde yöneterek, stok yönetimi, teslimat süreleri ve müşteri memnuniyeti gibi faktörlerde önemli kazanımlar elde edebilirler. Tedarik zinciri verimliliğini artırmak için yapay zeka teknolojileri son yıllarda büyük ilgi görmektedir. Bu teknolojiler, tedarik zincirinin birçok aşamasında kullanılarak daha iyi ve daha […]


18 Tem 2023 , 8 Min Read
Tedarik Zinciri Verimliliği için Yapay Zeka Destekli Dispatching Stratejileri Nedir?