Yolda Logo
Login
Geri Dön
Lojistik Rehberi

Parsiyel Taşımacılıkla Öne Çıkan 5 Avantaj

Yolda Yolda 31 Ara 2020, 4 dk okuma süresi
Parsiyel Taşımacılıkla Öne Çıkan 5 Avantaj

Lojistik sektöründe komple, parsiyel, ağır nakliyat, proje nakliyat gibi birbirinden farklı taşımacılık hizmetleri bulunuyor. Parsiyel taşımacılık da bu hizmetler arasında. Parsiyel, tanım itibarıyla parça anlamına geliyor. Parsiyel taşımacılık, parça taşımacılık olarak da biliniyor. Nakliye hizmetleri bakımından parsiyel taşımacılık, birbirinden farklı müşterilerin aynı rota üzerinde bulunan yüklerinin aynı taşıma aracıyla taşınması anlamına geliyor. Parsiyel yük taşımacılığı hizmeti sayesinde, tamamen dolmamış nakliye aracında birbirinden farklı müşterilerin yüklerine yer verilerek taşıma maliyetleri daha ekonomik bir seviyeye çekilmiş oluyor. Parsiyel taşıma hizmetinde maliyet hesabı, birbirinden farklı müşterilerin yüklerinin parsel hesabına göre yapılıyor.

Parsiyel Nakliye Türleri

Parsiyel taşımacılıkta müşterinin talebine göre en verimli rota ve taşıma yöntemi belirleniyor. Yurt içi ya da yurt dışı taşıma, destinasyon noktası gibi değişkenlere göre belirlenen rotaya uygun olarak ideal güzergah üzerinde taşıma gerçekleştiriliyor. Parsiyel taşımacılık türleri aşağıdaki gibi sıralanıyor.

En yaygın kullanılan parsiyel taşımacılık türü olarak öne çıkıyor. Kara araçlarıyla, en ideal güzergaha uygun biçimde dağıtım hizmeti gerçekleştiriliyor. Yükleme aşamasında kapıdan ya da depodan seçenekleri bulunuyor.

Ağırlıklı olarak yurt dışı kargo taşımacılığı işlemlerinde kullanılıyor. Havayolu parsiyel taşımacılık hizmetinde yükleme işlemi havaalanında yapılıyor. Taşınacak yükün gümrüklü olması gerekliliği bulunuyor.

Açık yük ve konteyner yük taşıma seçeneklerini içinde barındırıyor. Yurt içi taşımacılıkta sık kullanılmayan bir yöntem olma özelliği taşıyor. Yükler, parçalar halinde limanlardan gümrüklü şekilde yükleniyor.

En az tercih edilen parsiyel taşımacılık türleri arasında yer alıyor. Vagonların bir bölümünün kiralanması sayesinde oluşturulan taşıma maliyeti sonrası nakliye işlemleri gerçekleştiriliyor.

Parsiyel Taşımacılığın 5 Avantajı

Parsiyel taşımacılık, sahip olduğu avantajlar nedeniyle lojistik sektöründe en çok kullanılan taşımacılık yöntemlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Aşağıda yer alan artılar sayesinde yüklerini Yolda.com güvencesiyle zamanında ve güvenle taşıyabilirsin.

1. Maliyet tasarrufu

Parsiyel taşımacılık hizmetinden faydalanmak istersen maliyetten tasarruf edersin. Taşınmasını istediğin yük, şayet az miktarda ise komple araç kiralamak yerine yükün oranında ödeme yaparsın. Yükünü taşıyan araç içindeki boşluklar maliyete yansımaz. Böylelikle düşük yoğunluğa sahip yüklerin için büyük araç maliyetlerinden kurtuluş olursun.

2. Zaman tasarrufu

Firmana ait taşınmasını istediğin yük, aynı güzergah üzerindeki çok sayıda müşterinin yükünden biri olduğu için zamandan tasarruf sağlayabilirsin. Taşıma öncesinde belirlenen ideal güzergaha göre bekleme süreleri minimuma indirildiğinden, zaman kaybı oluşmuyor.

3. Entegre taşımacılığa müsait olması

Parsiyel taşımacılık; kara yolu, deniz yolu, hava yolu ve demir yolu taşımacılık türleri arasında entegrasyon kurulmasını kolaylaştırıyor. Yükünün taşınma süreci en ideal güzergaha göre belirlendiğinden, kontrollü şekilde ve başta belirlenen plana uygun biçimde taşınıyor. Bu nedenle parsiyel taşımacılıkta yükünün nakliyesi, dünyanın her noktasına kolaylıkla yapılabiliyor.

4. Esneklik

Doğrudan ya da entegre taşıma süreçlerinde, teslim tarihini belirleyen müşteri oluyor. Bu esneklik sayesinde firman için en ideal planlamayı yapabilme özgürlüğüne sahip oluyorsun.

5. Güvenlik

Parsiyel taşımacılıkta yüklerin araca yüklenme ve indirilme süreçlerinde gösterilen özen sayesinde maddi zarar ve olası risklerin önüne geçiliyor. Yükünüzün taşıma durumuyla ilgili olarak istediğiniz zaman güncel bilgilendirme alabiliyorsunuz.

Sen de şirketin için en doğru, güvenli ve ideal parsiyel taşımacılık hizmetinden faydalanmak için müşteri odaklı ve kaliteden ödün vermeyen hizmet anlayışıyla fark yaratan Yolda.com’a kaydolabilir, hemen fiyat alabilir, raporlama ve takip avantajlarından yararlanabilirsin!

Gray Background
Yolda Kırmızı Ok
Yolda.com Blog'a abone olun birbirinden ilginç içerikleri e-posta kutunuzdan takip edin.
Keep Reading
Yolda AuthorYolda
Transit Rejimi Nedir? Transit Ticaretin İşleyişi ve Türkiye’deki Uygulamaları

Dünya ticaretinde önemli bir role sahip olan transit rejim, uluslararası ticaretin karmaşıklığına etkili bir çözüm sunar. Bu rejim, mal taşımacılığı sürecinde bir ülkenin gümrük sahasından diğerine geçişini düzenleyen bir mekanizmayı ifade eder. Transit ticaret, malın bir ülkeden diğerine geçiş yaparken, bu süreçteki gümrük işlemlerini hafifletir ve zaman tasarrufu sağlar. Ülkemiz, coğrafi konumuyla transit ticaretin önemli […]


22 Ara 2023 , 8 Min Read
Transit Rejimi Nedir? Transit Ticaretin İşleyişi ve Türkiye’deki Uygulamaları
Yolda AuthorYolda
WMS (Warehouse Management System) ile Depo Operasyonlarını Optimize Etme

İşletmeler, hızla değişen pazar koşulları ve tüketici beklentileriyle başa çıkmak adına sürekli olarak operasyonlarını geliştirmeye odaklanır. Bu süreçte, depo yönetimi ve lojistik operasyonlarının etkin bir şekilde yönetilmesi kritik bir öneme sahiptir. Warehouse Management System (WMS) veya Türkçe adıyla Depo Yönetim Sistemi, organizasyonlara depo operasyonlarını optimize etme ve verimliliği artırma imkanı sunar. WMS, stok yönetiminden sipariş […]


20 Ara 2023 , 8 Min Read
WMS (Warehouse Management System) ile Depo Operasyonlarını Optimize Etme
Yolda AuthorYolda
Taşıma Sözleşmesi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Taşıma sözleşmeleri, mal veya hizmet taşımacılığı sürecinde taraflar arasındaki hak ve sorumlulukları düzenleyen kritik belgelerdir. Bu sözleşmeler, taşıma işleminin düzgün ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak, anlaşmazlıkları önlemek ve taraflar arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla kullanılır. Ancak, bir taşıma sözleşmesi hazırlarken dikkatlice düşünülmesi ve belirli unsurlara özen gösterilmesi gerekir. Tarafların hakları, taşıma sınırlamaları, tazminat hükümleri ve […]


18 Ara 2023 , 10 Min Read
Taşıma Sözleşmesi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler