Yolda Logo
Login
Geri Dön
Lojistik Rehberi

Parsiyel Nakliyat ile Zaman ve Maliyetten Kazan

Yolda Yolda 10 Şub 2021, 4 dk okuma süresi
Parsiyel Nakliyat ile Zaman ve Maliyetten Kazan

Birey ve küçük ölçekli şirketler için nakliyat hizmetleri ve taşıma fiyatları söz konusu olduğunda parça yük taşımacılığı olarak da bilinen parsiyel nakliyat seçeneğini değerlendirmek en ekonomik ve en hızlı çözüm olmaktadır. Lojistik firmalarının sunduğu taşımacılık hizmetlerinden biri olan parsiyel nakliye; farklı müşterilerin aynı rota üzerinde taşınacak farklı mallarının tek seferde ve aynı araçla taşınmasını sağlamaktadır.

Parsiyel Nakliyatta Nakliye Türü Seçimi Nasıl Yapılır?

Parsiyel nakliyatta temel amaç, parsiyel yük hesaplanarak çıkarılan lojistik maliyetini en aza indirmektir. Parça yük taşımacılığı firma ve işletmelere ekonomik parsiyel taşımacılık türleri sunmaktadır. Rota ve parsiyel taşımacılık türü taşınacak malın özellikleri ve müşterinin talepleri doğrultusunda belirlenmektedir. Parsiyel nakliyat türleri arasında kara yolu, deniz yolu, hava yolu ve demir yolu parsiyel taşımacılık bulunmaktadır.

Günümüzde kullanılan en yaygın parsiyel taşımacılık türü kara yoludur. Kara yolu parsiyel nakliyat, genellikle yurt içi ve uluslararası parça yük taşımacılığında, kara araçları kullanılarak yapılmaktadır. Kapı ve depolardan tırlara yüklenen mallar önceden belirlenen rotasyon planına göre dağıtıma çıkarılır. Deniz yolu parsiyel nakliyat uluslararası çapta en çok tercih edilen taşımacılık türlerinden biridir. Kişilere ve kurumlara ait parça yükler konteynerler aracılığıyla gümrüklü olarak limanlardan gemilerle taşınmaktadır. Hava yolu parsiyel nakliyat genellikle kargo taşımacılığında kullanılmaktadır. Bu taşımacılık yönteminde uluslararası taşınacak yüklerin gümrüklü olması gerekir ve yükleme işlemi havaalanlarında yapılır. Demir yolu parsiyel nakliyat parsiyel taşımacılık hizmetleri arasında en az tercih edilen yöntemdir. Tren vagonlarının bir kısmının kiralandığı bu yöntemde diğer yöntemlere göre maliyet az olsa da beklediğin hızı yakalayamazsın.

Parsiyel Nakliyatın Avantajları Nelerdir?

Parsiyel nakliyat kullanıcılarına sağladığı avantajlar nedeniyle günümüzün en çok tercih edilen taşımacılık türlerinden biri olmuştur. Hızlı, güvenilir ve global çözümler üreten parsiyel nakliyat sayesinde zaman ve maliyetten kazanabilirsin. Her bir adımın denetlendiği parsiyel nakliyat, diğer nakliyat hizmetlerine göre daha hassas bir süreçtir.

Birçok farklı kişi ve kurumun mallarının taşınma sürecini kapsayan parsiyel nakliyatta düşük yoğunluklu malların taşımacılığı yapıldığından maliyet düşüktür. Belirlenen rotalar her zaman en hızlı rotalardır ve bu rotalar üzerinde bekleme süreleri kısa tutulmaktadır. Müşteriyle birlikte belirlenen yükleme ve indirme saatleri gönderici ve alıcı için esneklik sunar.

Parça yük taşımacılığında farklı özelliklere sahip malların tek bir araçta, aynı rota üzerinde taşınması sebebiyle güvenlik ekstra önem arz eder.

2021 yılı itibarıyla tüm sektörlere hakim olan dijitalleşme lojistik sektörünü de olumlu yönde etkilemektedir. Sunduğu nakliyat hizmetlerinde dijitalleşmeyle entegre sistemler kullanan Yolda.com, parsiyel nakliyatta dünyanın en iyilerinden biridir. Parsiyel yüklerin yükleme ve indirme süreleri de dahil olmak üzere tüm sevkiyatın işleyişine dair uzmanlar tarafından hazırlanan raporlar, Yolda.com tarafından hem göndericiye hem de alıcıya teslim edilmektedir. Yolda.com olarak sana parsiyel nakliyat konusunda en profesyonel hizmeti sunmaktayız. Oldukça hızlı, güvenilir, müşteri odaklı ve üstün kalitede parsiyel nakliyat hizmeti almak istiyorsan hemen bizimle iletişime geçerek uzman ekibimizin deneyimlerinden yararlanabilirsin!

Gray Background
Yolda Kırmızı Ok
Yolda.com Blog'a abone olun birbirinden ilginç içerikleri e-posta kutunuzdan takip edin.
Keep Reading
Yolda AuthorYolda
Transit Rejimi Nedir? Transit Ticaretin İşleyişi ve Türkiye’deki Uygulamaları

Dünya ticaretinde önemli bir role sahip olan transit rejim, uluslararası ticaretin karmaşıklığına etkili bir çözüm sunar. Bu rejim, mal taşımacılığı sürecinde bir ülkenin gümrük sahasından diğerine geçişini düzenleyen bir mekanizmayı ifade eder. Transit ticaret, malın bir ülkeden diğerine geçiş yaparken, bu süreçteki gümrük işlemlerini hafifletir ve zaman tasarrufu sağlar. Ülkemiz, coğrafi konumuyla transit ticaretin önemli […]


22 Ara 2023 , 8 Min Read
Transit Rejimi Nedir? Transit Ticaretin İşleyişi ve Türkiye’deki Uygulamaları
Yolda AuthorYolda
WMS (Warehouse Management System) ile Depo Operasyonlarını Optimize Etme

İşletmeler, hızla değişen pazar koşulları ve tüketici beklentileriyle başa çıkmak adına sürekli olarak operasyonlarını geliştirmeye odaklanır. Bu süreçte, depo yönetimi ve lojistik operasyonlarının etkin bir şekilde yönetilmesi kritik bir öneme sahiptir. Warehouse Management System (WMS) veya Türkçe adıyla Depo Yönetim Sistemi, organizasyonlara depo operasyonlarını optimize etme ve verimliliği artırma imkanı sunar. WMS, stok yönetiminden sipariş […]


20 Ara 2023 , 8 Min Read
WMS (Warehouse Management System) ile Depo Operasyonlarını Optimize Etme
Yolda AuthorYolda
Taşıma Sözleşmesi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Taşıma sözleşmeleri, mal veya hizmet taşımacılığı sürecinde taraflar arasındaki hak ve sorumlulukları düzenleyen kritik belgelerdir. Bu sözleşmeler, taşıma işleminin düzgün ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak, anlaşmazlıkları önlemek ve taraflar arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla kullanılır. Ancak, bir taşıma sözleşmesi hazırlarken dikkatlice düşünülmesi ve belirli unsurlara özen gösterilmesi gerekir. Tarafların hakları, taşıma sınırlamaları, tazminat hükümleri ve […]


18 Ara 2023 , 10 Min Read
Taşıma Sözleşmesi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler