Yolda Logo
Login
Geri Dön
Blog

Lojistik Partneri Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler 

Yolda Yolda 17 Ara 2022, 4 dk okuma süresi
Lojistik Partneri Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler 

Tedarik zincirinin işleyiş aşamalarında lojistik, önemli bir yer teşkil eder. Bu süreçte doğru bir lojistik partner ile çalışmak size artı kazanımlar sağlar. İşinde uzman kadroya sahip firmalar, depolamadan teslim sürecine kadar olan zamanda en iyi çözümler sunan Yolda.com’u tercih eder. Risklerin yanı sıra maliyeti de dengede tutan partnerler, çözüm odaklı yaklaşımları ile profesyonel işlere imza atar. Her taşıma ihtiyacı için özel olarak seçilen lojistik partner, zaman yönetimi konusunda daha hızlı çözümler sunar. Partner arama süreçlerinde güvenilirlik kadar uzmanlığı da dikkate almak gerekir. İşinde uzmanlaşmış partnerler, sizin zaman ve maliyet açısından doğru adımlar atmanızı sağlar. 

Lojistik Partner Nedir? 

Günden güne artan lojistik ihtiyaçları firmaları farklı çözüm arayışlarına yönlendirir. Her yıl yapılan işlem hacminin artması, lojistik sektörünün hızla büyümesini sağlar. Etkin lojistik yöntemleri ile sektörde daha kârlı işlere imza atabilirsiniz. Rakiplerle rekabet edebilmek ve kâr marjını yükseltmek için konusunda uzman firmaların tercih edilmesi gerekir. Maliyetin yanı sıra yapılan servisin kalitesi de lojistik partner seçiminde öne çıkar. Sektörde sizi temsil edecek olan lojistik partnerler çözüm odaklı yaklaşımda olmalıdır. Ayrıca partnerin uzmanlık alanının taşınacak yük ile ilintili olması gerekir. Firmaların tüm yükünü sırtlayan lojistik partner nedir sorgusu ile taşıma ve sevkiyat gibi farklı alanlarda oluşan ihtiyaçlara yön verilir. 

Lojistik Partner Seçimi 

Lojistik sektörünün birbirinden bağımsız kollardan oluşması firmaları farklı çözüm arayışına yöneltir. Lojistik partner seçimi sırasında taşımacılığın yapıldığı alana göre ilerlenir. Tedarik zinciri, nakliye güzergahları ve navlun maliyetlerinin dikkate alınarak yapıldığı seçimler firmanız adına oldukça önemli bir kazanım sağlar. Kısa ve uzun vadede ihtiyaçları karşılayan partner seçimlerinin acil durumlara karşı da çözüm odaklı olması gerekir. Nakliye ağırlığı olan taşıma süreçleri için açılır kasalar ve özel yüklere uygun soğutuculu araçların yoğunlukta olduğu Yolda.com tercih edilir. 

Lojistik Partner Seçerken Şirket Sürdürülebilirliği 

Bu süreçte işinde uzman olan firmaların desteğini almak sizi öne çıkaran ayrıntılardır. Partnerlerin daha önceki dönemlerde yapmış olduğu işlere bakarak doğru seçimi yapabilirsiniz. Bu süreçte iş genişletme planları öne çıkar. Hem referans verilen işlerde hem de güvenirlik konusunda size destek sağlayan lojistik partner seçiminde sürdürülebilirlik öncelikli olur. Piyasa fiyatlarının çerçevesinde fiyat ve performans sağlayan partnerlerle çalışmak nakliye süreçlerinin daha özenli işlemesine katkı sağlar. Doğru ve uygun lojistik sağlayıcı desteği sayesinde dünyanın her noktasına ulaşabilirsiniz. 

Lojistik Partnerde Müşteri İlişkileri 

Her anın kıymetli olduğu lojistik sektöründe müşteri memnuniyeti önem taşır. Acil sorunlara karşı hızlı ulaşımı olan temsilciler, etkili çözümler sunma konusunda son derece başarılıdır. Sorunlar karşısında akıcı ve hızlı iletişimin olduğu Yolda.com, firmanızın öne geçmesini sağlar. Lojistik sağlayıcılar tarafından verilen  güvenlik duvarları kayıpların minimum seviyelerde olmasında etkilidir. Verimli ve etkin hizmet sunmayı başaran partnerler, son teknolojilerle desteklendiğinde günün şartlarına uyum sağlar. İşletmelere güvenilir ve hızlı dönüş sağlayan partner uygulamaları, şeffaflık politikası üzerine kuruludur. Tüm süreçlerin planlı olarak işlediği sistem, farklı konuların en iyi şekilde entegre edilmesini sağlar. 

 

Gray Background
Yolda Kırmızı Ok
Yolda.com Blog'a abone olun birbirinden ilginç içerikleri e-posta kutunuzdan takip edin.
Keep Reading
Yolda AuthorYolda
Lojistik Sektörünün Rekabet Gücüne Etkisi ve Lojistikte Kalite

Ekonomik göstergelerin alınmasında lojistik önemli bir pay sahibidir. Geleneksel taşımacılığı üst seviyelerde sunan lojistik sektörünün rekabet gücüne etkisi yadsınamaz bir gerçektir. Ülke bazında ekonomik, sosyolojik, kültürel ve küresel alanlarda söz sahibi olma ayrıcalığı veren önemli bir unsurdur. Küresel dünyada rekabet gücü sağlayan model, lojistik üs projeleri ile daha kapsamlı bir işleyişe ilerler. Büyüme oranlarının artmasında […]


4 Eki 2023 , 4 Min Read
Lojistik Sektörünün Rekabet Gücüne Etkisi ve Lojistikte Kalite
Yolda AuthorYolda
ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) Nedir?

Günümüzde dijitalleşmenin hız kazandığı ve elektronik ticaretin (e-ticaret) öneminin giderek arttığı bir çağda yaşıyoruz. Elektronik ticaret, internetin gücünü kullanarak ürün ve hizmetlerin alım-satımının gerçekleştirildiği modern bir ticaret modelidir. Elektronik ticaretin büyümesiyle birlikte, küresel pazarda rekabetçi olmak ve hızlı işlem yapmak isteyen işletmeler için gümrük süreçlerinin de dijitalleştirilmesi gerekmektedir. İşte bu noktada ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük […]


17 Ağu 2023 , 8 Min Read
ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) Nedir?
Yolda AuthorYolda
Tedarik Zinciri Verimliliği için Yapay Zeka Destekli Dispatching Stratejileri Nedir?

Tedarik zinciri yönetimi, günümüz iş dünyasında büyük öneme sahip bir konudur. Şirketler, tedarik zincirlerini etkin bir şekilde yöneterek, stok yönetimi, teslimat süreleri ve müşteri memnuniyeti gibi faktörlerde önemli kazanımlar elde edebilirler. Tedarik zinciri verimliliğini artırmak için yapay zeka teknolojileri son yıllarda büyük ilgi görmektedir. Bu teknolojiler, tedarik zincirinin birçok aşamasında kullanılarak daha iyi ve daha […]


18 Tem 2023 , 8 Min Read
Tedarik Zinciri Verimliliği için Yapay Zeka Destekli Dispatching Stratejileri Nedir?