Yolda Logo
Login
Geri Dön
Yolculuk Rehberi

Kargo ile Hangi Ürünler Gönderilemez?

Yolda Yolda 28 Şub 2021, 3 dk okuma süresi
Kargo ile Hangi Ürünler Gönderilemez?

Her sektör gibi taşımacılık sektöründe de uyulması gereken kurallar, düzenlemeler ve ilkeler bulunuyor. Daha güvenli bir taşımacılık için belirlenen bu kurallar doğrultusunda, kargo firmalarına duyulan güven artıyor, gönderilerin adreslerine risksiz ulaşması sağlanıyor. Bu nedenle kargo gönderimi yapan şirketlerin taşıdıkları gönderiler ile ilgili bazı sınırlamalar yer alıyor. Bu sınırlamalar nedeni ile kargo şirketlerinin gönderi olarak kabul edemediği bazı ürünler bulunuyor. Peki, bu ürünler neler?

Kanunen Yasaklı Maddeler

Kargo kurallarına göre hem çevreyi hem de insan sağlığını tehdit etmeyen, mevcudiyeti suç sayılmayan ürünler taşımaya uygundur. Yanıcı, akıcı ve patlayıcı maddeler çevreye zarar vereceği için taşıma şirketleri tarafından kesinlikle kabul edilmiyor. İlgili mevzuat uyarınca satılması, satın alınması ve bir yerden bir yere nakliye edilmesi yasak olan ürünlerin kargo gönderimi yapılması da yasaktır. Bu nedenle uyuşturucu ve radyoaktif maddeler taşınması kesinlikle yasak olan ürünler arasındadır.

Bozulma İhtimali Olan Ürünler

Her ne kadar bozulabilecek ürün denildiğinde çoğu kişinin aklına sadece yiyecek ve içecekler gelse de kargo taşımacılığında gönderilemeyecekler arasında farklı ürünler de yer alıyor. Bunlar arasında kısa sürede bozulabilecek yiyecekler, mutfak yağları ve sıvı deterjan gibi ürünler bulunuyor. Bu nedenle kargo gönderirken bozulma ihtimali olan ürünlerin alıcıya ulaştırılması, bazı durumlarda uzayabildiği için kargo şirketleri tarafından kabul edilmiyor. Sadece gerekli tüm koşullar sağlandığında bozulmayan, kokmayan ve küflenmeyen yani taşınma esnasında hiçbir problem oluşturmayan ürünler taşınabilir.

Kırılabilir Eşyalar

Yasaların belirlediği düzenlemelerin dışında kargo şirketlerinin inisiyatifleriyle belirlenen kargo kuralları da bulunuyor. Kargo firmaları taşınmasını riskli kabul ettiği ürünleri taşımama hakkına sahiptir. Bu nedenle çoğu şirket, taşınma sürecinde yüksek maliyet gerektiren hassas, kırılabilir ve içerisinde sıvı madde barındıran ürünleri kabul etmekten kaçınıyor. Bundan dolayı kırılabilecek ürünler, klasik taşıma yöntemleri ile lojistiği sağlandığında kırılma ve diğer kargo paketlerine zarar verme ihtimali bulunduğu için herhangi bir yasağı bulunmamasına rağmen prosedürler gereği kabul edilmiyor.

Yolda.com ile Güvenli Bir Taşımacılık Hizmeti

Sen de taşınması kanunen yasaklanmamış gönderilerini Yolda.com ekibine gönül rahatlığı ile teslim ederek gideceği yere güvenle ulaştırabilirsin. Ayrıca bilmelisin ki sahte ürün gönderen şirket ve kurumlarla kesinlikle çalışmayan Yolda.com güvencesiyle faturasız ve imitasyon ürünlerin gönderimi de yapılmıyor.

Yolda.com’un sunduğu garantili kapasite ve gerçek zamanlı fiyatlandırma sayesinde telefon ya da e-posta trafiğine takılmadan zamandan tasarruf sağlayabilir ve parsiyel taşımaların için en kısa sürede 3 farklı fiyat teklifi alabilirsin. Bunun için yalnızca gönderinin temel ölçü bilgilerini girmen ve sana uygun olan hizmeti seçmen yeterli! Kargo gönderimi için Yolda.com’a her zaman güvenebilirsin. Üstelik sınırlı bölge ve taşımalar için ertesi gün teslimat seçeneği de Yolda.com’da. Bunlar ve daha fazla avantajlardan yararlanmak için hemen Yolda.com’a kaydol!

Gray Background
Yolda Kırmızı Ok
Yolda.com Blog'a abone olun birbirinden ilginç içerikleri e-posta kutunuzdan takip edin.
Keep Reading
Yolda AuthorYolda
Rota Optimizasyonu Nedir? Uluslararası Lojistikte Nasıl Yapılır?

Günümüzde ulusal ve uluslararası lojistiğin iş dünyasının en önemli ve vazgeçilmez parçalarından biri haline geldiğini söyleyebiliriz. Ürünlerin firmaların elinden geldiği kadar hızlı ve verimli bir biçimde bir bölgeden bir bölgeye taşınması, ulusal ve uluslararası lojistikte firmaların birbirlerinin üzerinde bir avantaj elde etmesini ve daha fazla müşteriyi kendine doğru çekmesini sağlar. Lojistikte verimliliği ise lojistik yönetimi […]


9 Eki 2023 , 7 Min Read
Rota Optimizasyonu Nedir? Uluslararası Lojistikte Nasıl Yapılır?
Yolda AuthorYolda
E-İhracat için Vergi Muafiyeti & Vergi Avantajı

Devlet ve yerel yönetimler tarafından bazı hizmet ve ürünlerden alınan gelir, vergi olarak tanımlanır. Kamu hizmetlerinin aksaksız  yapılabilmesi için gelir elde etme amacına yönelik olarak belirlenen vergiler, farklı kalemlerde alınır. Vatandaş ve şirketlerden alınan vergiler zorunlu olarak kesilir. Bazı durumlarda şirketler ve tüzel kişiler için vergi muafiyeti uygulanır. E-ihracat için vergi muafiyeti uygulamaları ile küçük […]


8 Eyl 2022 , 8 Min Read
E-İhracat için Vergi Muafiyeti & Vergi Avantajı
Yolda AuthorYolda
Emtia (Mal Sigortası)

Ticarette satışı yapılabilen tüm mallar emtia olarak tabir edilir. Satışından belli oranlarda gelir elde edilen eşyaların hepsi bu kapsamda değerlendirilir. Ülkelerin ve kişilerin birbirleri ile yaptıkları alışveriş, emtia adı altında toplanır. Buradaki ayrıntı ticarete konu olan malın maddi değerinin fazla olmasıdır. Doğalgaz, altın, tarım ürünleri, petrol ve değerli madenler ekonomik gelişmelere katkı sağlayan emtialar arasında […]


31 Ağu 2022 , 10 Min Read
Emtia (Mal Sigortası)