Yolda Logo
Login
Geri Dön
Kara Yolu Taşımacılığı

Ağır Nakliyat Nedir? Nasıl Yapılır?

Yolda Yolda 14 Oca 2021, 4 dk okuma süresi
Ağır Nakliyat Nedir? Nasıl Yapılır?

Ağır nakliyat, özel ekipman ve araçlar yardımıyla standart dışı yüklerin kısa sürede emniyetli bir şekilde taşınmasıdır. Bu işlem, yükün taşınması haricinde montaj, demontaj, depolama ve sigorta gibi özel hizmetleri de içerir. Son derece titiz bir şekilde yürütülmesi gereken bu faaliyetlerin mutlaka profesyonel bir ekip tarafından yürütülmesi gerekir.

Ağır Nakliye Kapsamındaki Yükler Nelerdir?

Ağır nakliye kapsamında taşınacak yükler, normalin üzerindeki ölçü ve ağırlıklara sahip yüklerin söküm-takım ve taşınması işidir. Bu nakliyat türü türbin, konteyner şantiye, yat ve tekne, santraller, silolar, tır, fuar standları ve ekipmanları, ağır araçlar, iş makinaları, vinç malzemeleri, inşaat ve iş makineleri, boru hatları, köprü kirişleri, çelik kafes konstrüksiyonlar, tekerli vinçler, jeneratör ve trafo gibi ağır yüklerin taşınması faaliyetlerini içerir. Büyük ölçekli ve ağır yüklerin taşınması oldukça zordur. Ayrıca büyük ebatlara sahip bu yüklerin taşınması ve yeni yerlerine monte edilmesi mühendislik hesaplamalar gerektirir. Bu yüzden ağır taşımacılık işlemlerini yürüten firma personelinin tecrübeli ve bilgili olması çok önemlidir.

Lowbed Taşımacılık Nedir?

Türkçe karşılığı ölçü dışı taşımacılık olan lowbed taşımacılık aynı zamanda ağır nakliyat anlamına da gelir. Kamyon veya tırlarla taşınamayacak ölçülere sahip yüklerin taşınmasını sağlamayan yarı römorklar lowbed olarak adlandırılır. İş makinesi, dorse veya tank adı verilen araçlar ağır yük taşımacılığı için kullanıldığında yol stabilizasyonunu bozar. Ayrıca bu araçların hız seviyeleri de oldukça düşüktür. Bu nedenle ağır yüklerin taşınması amacıyla lowbed adı verilen römorklar tercih edilir. Bu faaliyetlere de lowbed taşımacılık adı verilir.

Ağır Nakliyatta Dikkat Edilmesi  Gerekenler Nelerdir?

Lowbed araçlar, taşımacılık sektöründeki yükseklik sınırı, yük kapasitesi, yükleme – boşaltma ve manevra yapma gibi önemli problemlerin çözülmesine yardımcı olur. Lowbed adı verilen römorklar taşınacak yükün ağırlığına ve boyutuna göre daha uzun boyutlarda ayarlanabilir. Lowbed araçlarda bulunan hidrolik kayar rampa gibi özellikler manevra özelliğini kolaylaştırarak büyük kapasiteli yüklerin hızlı ve hasarsız bir şekilde taşınmasını sağlar. Ayrıca lowbed nakliye işlemleri her yük çeşidi için farklı tasarım ve yeterliliğe sahip araçlarla yerine getirilir. Yurt içi ve yurt dışı taşımacılık faaliyetlerinin önemli bir sahası olan ağır nakliyat hizmetlerinde tecrübe oldukça önemlidir. Araç kullanıcısının güzergah hakkında bilgisinin olması büyük kapasiteli lowbed araçların sorunsuz bir şekilde yerine ulaşmasında en önemli etkenlerden biridir. Ayrıca, ağır yük kargo taşımacılığı yapan bir firmanın nakliyat dışında depolama, sökme-takma ve sigortalama gibi önemli faaliyetleri yerine getirmesi çok önemlidir.

Önemli bir lojistik hizmeti olan ağır nakliyat faaliyetleri için mutlaka deneyimli bir firma tercih etmelisin. Lowbed taşımacılıkta profesyonel hizmetler sunan Yolda ekibine güvenerek sorunsuz hizmet almanın keyfini çıkarabilirsin. Güvenilir ve profesyonel bir nakliyat için geç kalmadan Yolda.com‘u ziyaret edip daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsin.

Gray Background
Yolda Kırmızı Ok
Yolda.com Blog'a abone olun birbirinden ilginç içerikleri e-posta kutunuzdan takip edin.
Keep Reading
Yolda AuthorYolda
Tır Sürücülerinin Kış Lastiği Kullanım Zorunluluğu

Tır sürücülerinin kış aylarında karlı ve buzlu hava koşullarına uygun olarak hareket etmeleri, trafik güvenliği açısından büyük önem taşır. Bu nedenle, özellikle soğuk ve zorlu hava koşullarında etkili bir yol tutuşu sağlamak amacıyla tır sürücülerinin kış lastiği kullanımına ilişkin zorunluluklar getirilmiştir. Kış lastikleri, özel tasarım ve malzemelerle üretilerek donmuş zeminlerde daha iyi çekiş ve frenleme […]


13 Ara 2023 , 8 Min Read
Tır Sürücülerinin Kış Lastiği Kullanım Zorunluluğu
Yolda AuthorYolda
Nakliyat Sigortası: Taşımanın Güvencesi Nasıl Sağlanır?

Nakliyat sigortası, taşıma işlemlerinin önemli bir parçası olarak bilinir ve taşınan malzemelerin güvencesini sağlayan kritik bir araç olma görevini üstlenir. Bu sigorta ile birlikte malzemelerin taşınması sırasında oluşabilecek her türlü hasara karşı koruma sağlanmış olur. Taşıma süreci sırasında pek çok riskle karşı karşıya olan mal sahipleri ve taşıma şirketleri için, nakliyat sigortası, olası maddi kayıpları […]


13 Kas 2023 , 7 Min Read
Nakliyat Sigortası: Taşımanın Güvencesi Nasıl Sağlanır?
Yolda AuthorYolda
Rota Optimizasyonu Nedir? Uluslararası Lojistikte Nasıl Yapılır?

Günümüzde ulusal ve uluslararası lojistiğin iş dünyasının en önemli ve vazgeçilmez parçalarından biri haline geldiğini söyleyebiliriz. Ürünlerin firmaların elinden geldiği kadar hızlı ve verimli bir biçimde bir bölgeden bir bölgeye taşınması, ulusal ve uluslararası lojistikte firmaların birbirlerinin üzerinde bir avantaj elde etmesini ve daha fazla müşteriyi kendine doğru çekmesini sağlar. Lojistikte verimliliği ise lojistik yönetimi […]


9 Eki 2023 , 7 Min Read
Rota Optimizasyonu Nedir? Uluslararası Lojistikte Nasıl Yapılır?