Yolda Logo
Login
Geri Dön
Lojistik Rehberi

A’dan Z’ye Havayolu Taşımacılığı

Yolda Yolda 28 Tem 2021, 9 dk okuma süresi
A’dan Z’ye Havayolu Taşımacılığı

Günümüz şartlarında firma gereksinimlerinin karşılanması için tüm lojistik hizmetlerinin mümkün olan en düşük maliyetler ve en kısa sürede gerçekleşmesi gereklidir. Lojistik hizmetlerinde firmaların önceden planladıkları dağıtım ağının aksamadan takip edilmesi hem firmanın kazancı hem de müşteri memnuniyeti için oldukça önemlidir. Bu noktada ise üretici ve dağıtıcı firmaların ilgili lojistik ağını önceden planlaması ve olası tüm olumsuzlukları göz önünde bulundurması gereklidir. Dağıtımların daha hızlı teslim edilmesi ve özellikle küreselleşen dünyada birbirine çok uzak noktalara iletilmesi için genellikle havayolu taşımacılığı tercih edilmektedir. Peki, havayolu taşımacılığı nedir, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Havayolu Kargo Taşımacılığı

Lojistik hizmetlerinde beklenen hızlı teslimat ve yüksek güvenlik prosedürlerinin karşılanması için yıllardan havayolu taşımacılığı tercih edilmektedir. Havayolu kargo taşımacılığı, tüm müşterilerin hız konusundaki beklentilerinin karşılanmasını sağlayarak bununla birlikte taşımacılık sırasında tüm ürünlerin diğer taşımacılık türlerine kıyasla daha güvenli taşınmasını da sağlar. Ancak havayolu taşımacılığında karşılaşılan yüksek fiyatlar ile birlikte yaşanan kötü hava koşulları nedeni ile taşımaların planlanandan daha geç teslim etmesi gibi sorunlar da görülmektedir. Yüksek taşımacılık maliyetleri nedeni ile havayolu taşımacılığında genellikle daha düşük tonajlı ürünlerin taşınması tercih edilir. Daha yüksek kapasiteli ürünlerin taşınmasında ise genellikle karayolu ya da denizyolu taşımacılığı tercih edilmektedir. Peki, havayolu taşımacılığının avantajları nelerdir?

Havayolu Taşımacılığının Avantajları

Lojistik alanında tüm taşımacılık yöntemlerinin kendine göre çeşitli avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Havayolu taşımacılığı genel olarak tüm firma ve kullanıcıların, istedikleri ürünlere çok daha kısa süre içerisinde sahip olmasını sağlıyor. Havayolu taşımacılığı üzerinden transfer edilen tüm ürün ve hizmetler, diğer yöntemlere kıyasla çok daha kısa süre içerisinde tamamlanmaktadır. Bu sayede firmaların hizmetleri çok daha kısa sürede gerçekleşiyor. Peki, havayolu taşımacılığının avantajları nelerdir?

Havayolu Taşımacılığı Dezavantajları

Tüm taşımacılık yöntemlerinde olduğu gibi havayolu taşımacılığında da tüm avantajların yanı sıra çeşitli dezavantajlar da bulunuyor. Havayolu taşımacılığı dezavantajları da bu noktada firmaların lojistik hizmetlerine olan beklentilerine göre şekilleniyor. Bu nedenle firmaların öncelikle havayolu taşımacılığının avantajlarını ve dezavantajlarını göz önünde bulundurması, bunun ardından kendi beklentilerini karşılayan taşımacılık yöntemlerini tercih etmeleri gerekiyor. Peki, havayolu taşımacılığı dezavantajları nelerdir?

Tüm Lojistik İşlemlerinde Güvenilir Adres

Yolda.com olarak birlikte çalıştığımız tüm bireysel ve kurumsal firmaların tüm lojistik ihtiyaçlarına anlık çözümler sunarak firmaların bizimle birlikte büyümesini hedefliyoruz. Sen de firmanın tüm lojistik ihtiyaçlarını Yolda.com ile karşılayarak, en hızlı çözümlere ulaşabilir ve firmanın kısa süre içerisinde büyümesini sağlayabilirsin.

Yolda.com tarafından hazırlanan kullanıcı panelinde, tüm gönderi detaylarını girerek taşınacak ürün ve eşyalar için en uygun fiyatları görebilirsin. Farklı lojistik detayları kapsayan farklı fiyatlandırmalar sayesinde, firmanın tam olarak ihtiyacı olan hizmeti alabilir, bu sayede firmanın kurması gereken lojistik ağını daha başarılı şekilde hayata geçirebilirsin. Taşıma detaylarını girdikten sonra karşına çıkan fiyatlandırmada esnek teslim süresini tercih ederek en uygun fiyatlardan yararlanabilirsin. Bununla birlikte eşyaların belirli bir tarih ya da saatte teslim edilmesi gerekiyorsa, taşımaların için net bir teslim tarihi oluşturarak daha profesyonel hizmet alabilirsin.

Yolda.com tarafından sürekli olarak yurt içi ve yurt dışı sınırlarda mal ve eşya transferi gerçekleştiren firmalara da özelleştirilmiş kullanıcı paneli hizmeti verilmektedir. Bu sayede tamamen kendi firman için özelleştirilmiş kullanıcı panelinde direkt olarak kendi ürün ve hizmetlerinin senkronizasyonunu yapabilir, daha pratik lojistik hizmetleri ile karşılaşabilirsin.

Uçak Hızında Karayolu Transferi

Havayolu ile taşımacılığın en büyük avantajlarından birisi olan yüksek hız, Yolda.com tarafından verilen lojistik hizmetlerinin rutin bir parçası. Karayolu taşımacılığında yüksek hızlı teslimat prensibi ile çalışan Yolda.com, böylece firmaların karayolu fiyatları ile hizmet alırken de havayolu taşımacılığında sunulan yüksek hız avantajlarından da yararlanabiliyor. Özellikle Avrupa ülkelerine yapılacak olan ürün teslimatlarında, Yolda.com’un geniş tedarikçi ağı sayesinde parsiyel taşımacılıkta bile aracın aynı gün içerisinde yola çıkması ve standart taşımacılık yöntemlerinden çok daha kısa sürede teslimat bölgesine ulaşması sağlanmaktadır. Sen de Yolda.com’un hızlı teslimat avantajları ile müşteri memnuniyetini eline alabilir, böylece firmanın uluslararası anlamda prestij kazanmasını sağlayabilirsin.

Sen de şirketin için en doğru, güvenli ve ideal taşımacılık hizmetinden faydalanmak için müşteri odaklı ve kaliteden ödün vermeyen hizmet anlayışıyla fark yaratan Yolda.com’a kaydolabilir, hemen fiyat alabilir, raporlama ve takip avantajlarından yararlanabilirsin!

Gray Background
Yolda Kırmızı Ok
Yolda.com Blog'a abone olun birbirinden ilginç içerikleri e-posta kutunuzdan takip edin.
Keep Reading
Yolda AuthorYolda
Transit Rejimi Nedir? Transit Ticaretin İşleyişi ve Türkiye’deki Uygulamaları

Dünya ticaretinde önemli bir role sahip olan transit rejim, uluslararası ticaretin karmaşıklığına etkili bir çözüm sunar. Bu rejim, mal taşımacılığı sürecinde bir ülkenin gümrük sahasından diğerine geçişini düzenleyen bir mekanizmayı ifade eder. Transit ticaret, malın bir ülkeden diğerine geçiş yaparken, bu süreçteki gümrük işlemlerini hafifletir ve zaman tasarrufu sağlar. Ülkemiz, coğrafi konumuyla transit ticaretin önemli […]


22 Ara 2023 , 8 Min Read
Transit Rejimi Nedir? Transit Ticaretin İşleyişi ve Türkiye’deki Uygulamaları
Yolda AuthorYolda
WMS (Warehouse Management System) ile Depo Operasyonlarını Optimize Etme

İşletmeler, hızla değişen pazar koşulları ve tüketici beklentileriyle başa çıkmak adına sürekli olarak operasyonlarını geliştirmeye odaklanır. Bu süreçte, depo yönetimi ve lojistik operasyonlarının etkin bir şekilde yönetilmesi kritik bir öneme sahiptir. Warehouse Management System (WMS) veya Türkçe adıyla Depo Yönetim Sistemi, organizasyonlara depo operasyonlarını optimize etme ve verimliliği artırma imkanı sunar. WMS, stok yönetiminden sipariş […]


20 Ara 2023 , 8 Min Read
WMS (Warehouse Management System) ile Depo Operasyonlarını Optimize Etme
Yolda AuthorYolda
Taşıma Sözleşmesi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Taşıma sözleşmeleri, mal veya hizmet taşımacılığı sürecinde taraflar arasındaki hak ve sorumlulukları düzenleyen kritik belgelerdir. Bu sözleşmeler, taşıma işleminin düzgün ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak, anlaşmazlıkları önlemek ve taraflar arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla kullanılır. Ancak, bir taşıma sözleşmesi hazırlarken dikkatlice düşünülmesi ve belirli unsurlara özen gösterilmesi gerekir. Tarafların hakları, taşıma sınırlamaları, tazminat hükümleri ve […]


18 Ara 2023 , 10 Min Read
Taşıma Sözleşmesi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler